fbpx

Punt Avans

project

Punt Avans logo
Punt Avans logo

Punt Avans

Onafhankelijk magazine van Avans Hogeschool

Goede samenwerking = key

Twize werkt vaak samen met Avans Hogeschool. Zo hebben we ook voor ‘Punt‘, hét onafhankelijke nieuws magazine van Avans Hogeschool, een nieuwe website mogen ontwikkelen. In samenwerking met studenten van Avans, zijn we gestart met een ontwerptraject met de vraag; hoe kunnen we ervoor zorgen dat  de website van Punt aantrekkelijk blijft voor de doelgroep? Het antwoord op de vraag was een actuele website waar verschillende mediakanalen zorgen voor dynamische content en daardoor de bezoekers betrokken houdt.

Punt Avans homepage

De kracht van dynamische content

Op een nieuws website wil je zo snel mogelijk relevant nieuws vinden. Met dynamische content zorgen wij ervoor dat de bezoeker snel het laatste nieuws te zien krijgt, maar ook de hot topics. De volgorde waarin de nieuwsberichten worden geplaatst wordt bepaald door een slim algoritme. Op basis van populariteit, actualiteit en engagement wordt er een ‘score’ bepaald waarmee het nieuwsbericht hoger of lager op de pagina getoond wordt. Hierdoor krijg je altijd de content te zien die het meest relevant is! Voor de terugkerende bezoeker wordt er bovenaan de pagina nog een opsomming getoond van het laatste nieuws. Zo mis je nooit wat.

Een boeiende nieuwservaring voor iedereen

Sommige lezers zullen zich verdiepen in een lang blog bericht, waar anderen er meer van houden om een video te bekijken om zo snel op de hoogte te zijn. In het nieuwsoverzicht wordt er door het gebruik van verschillende mediakanalen een boeiende ervaring gecreëerd voor bezoekers. We hebben bijvoorbeeld TikTok-video’s toegevoegd om de laatste trends en nieuwsverhalen op een visueel aantrekkelijke manier te laten zien die volledig aansluit bij de doelgroep van Punt.

Door middel van een custom Instagram koppeling met WordPress worden er berichten op het overzicht getoond die Punt rechtstreeks op het sociale medium plaatst. Zo kunnen gebruikers direct de nieuwste foto’s en updates van het magazine volgen.

Naast aantrekkelijke content wilden we ook dat lezers konden reageren op artikelen en met elkaar in discussie konden gaan via reacties. Op die manier ontstaat er een levendige community en ontstaat er een dynamische uitwisseling van ideeën.

“Punt was op zoek naar een nieuwe website die interactie tussen de gebruikers en onze artikelen zou versterken. Door de nieuwe tools en inzichten die Twize heeft geïmplementeerd, zien wij als journalisten steeds vaker het gewenste effect. Nieuws maakt weer nieuws.”

- Susanne Kroon, Hoofdredacteur bij Punt Avans

Punt Avans detailpagina, meer lezen

Punt Punt Punt..

Benieuwd naar het resultaat van dit te gekke project? Neem snel een kijkje op de live website van het nieuws magazine en ervaar zelf hoe de dynamische content en het slimme algoritme zorgt voor een actueel en boeiend nieuwsoverzicht.

Naar Punt Avans