fbpx

Risk Factory

project

Risk Factory

Omgaan met gevaar

Betreden op eigen risico!

Risk Factory is dé ontdekfabriek voor veiligheid, gezondheid en duurzaamheid. Hier leren basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 hoe ze bewust om moeten gaan met risico’s door middel van nagebootste praktijksituaties. Voor Risk Factory staat toegankelijkheid op de eerste plek. Tijdens dit project hebben we verschillende oplossingen opgeleverd. Een website die voldoet aan WCAG regelgeving, een maatwerk reserveringssysteem met google calendar koppeling en slimme oplossingen om tijd te besparen bij Risk Factory.

Risk Factory is WCAG ready

Een website toegankelijk voor iedereen

Tijdens het ontwerpen en ontwikkelen van de website hebben we rekening gehouden met de toegankelijkheid en regels omtrent WCAG. De website is visueel versterkt met hoog contrast in voor en achtergrond en functioneel zijn er wat slimme functionaliteiten toegevoegd om de gebruiker door de website heen te helpen. Denk hierbij aan het aanpassen van lettergrootte en een voorlees functie.

Afspraak maken met een maatwerk reserveringssysteem met Google calendar koppeling

Bij Risk Factory kunnen leraren snel en gemakkelijk een afspraak inplannen om samen met de kinderen van alles te leren over veiligheid. In het formulier hebben wij een koppeling gemaakt met Google Calendar, om zo altijd beschikbare plekken te kunnen zien. Voor de leraar erg handig, en voor Risk Factory ook want zij zien zo meteen welke school er langskomt op welke dag.

Als kers op de taart hebben wij ervoor gezorgd dat elke aanmelding een Excel bestand verstuurd naar Risk Factory, met alle benodigde informatie. Dat scheelt weer handmatig overtypen van informatie en zorgt er natuurlijk voor dat de informatie 1 op 1 is overgenomen en zo altijd accuraat is!

Overzicht in de verschillende activiteiten

Om overzicht te creëren in de verschillende activiteiten van Risk Factory hebben we een visueel duidelijk overzicht gerealiseerd met de acht verschillende activiteiten. Hierbij hebben we gebruik gemaakt van sterke foto’s want hé, een foto zegt meer dan 1000 woorden!

Bekijk de website hier