fbpx

Scrum Company

project

Sticky note met het logo van Scrum Company

Scrum Company

A sticky changemaker

Nieuwe identiteit voor de nummer 1 in Scrum en Agile opleidingen

Scrum Company is de marktleider in Nederland voor Scrum en Agile opleidingen. Met een 9.1 op springest en honderden trainingen per jaar was dit een opdracht wat geknipt was voor Twize. Wij hebben voor Scrum Company en het moederbedrijf Organize Agile een volledige rebranding verzorgt. Een nieuw logo, huisstijl en 2 nieuwe websites zijn het resultaat van een fijne samenwerking.

Mockup Scrum Company & Organize Agile in 1 overzicht op twee telefoons

2 merken, 1 identiteit.

Herkenbaarheid door de twee merken heen, dat was de opdracht vanuit de klant. Er moest een identiteit worden ontwikkeld voor zowel Organize Agile en Scrum Company: Beiden met hun eigen merkwaarden en diensten, maar beiden moesten wel in één blik worden gezien als onderdeel van elkaar.
Beiden huisstijlen kregen dezelfde kleuren en lettertypen, omdat roze de kleur was wat al jaren voor herkenning zorgde en door het unieke lettertype ook duidelijk werd dat het om één bedrijf ging.
Het verschil in identiteit werd uiteindelijk gevonden in het logo, waar er delen van letters werden gebruikt om zo samen een krachtige vorm te krijgen die voor beiden merken een stevige positie neerzette.

Mockup Scrum Company Trainingen pagina

Trainingen en kennis

Scrum Company is het merk wat scrum- en agile trainingen verzorgd, die gegeven worden door een professioneel team van trainers. De website hebben wij zo ontwikkeld, dat de trainingen een zeer belangrijke functie kregen, met alle tools en informatie die een gebruiker verwacht te vinden. De duidelijke customer journey helpt de gebruiker gemakkelijk de juiste training te vinden en door middel van de duidelijke contextuele call-to-actions ligt het conversie percentage zeer hoog.

De Organize Agile website moest zich gaan kenmerken door een kennisportaal, waar gebruikers organisch zouden landen om zo meer over de services van Organize Agile te leren, welke vooral gaan om het inzetten van coaches en consultants om organisaties te begeleiden in agile transformaties.

Mockup homepagina Scrum Company

The road to number 1 in Google

Organize Agile, Red Ivy en Twize hebben samen gewerkt om beide websites organisch zeer goed vindbaar te maken. Op het gebied van SEA was er steeds meer concurrentie en het ultieme bewijs van authoriteit behaalt men niet met gekochte advertenties, maar met organisch vindbaar te zijn.

Na bijna een jaar van intensieve verbetering op technisch SEO vlak, content structurele SEO en zeer goede en kwalitatieve content lukte het ons om in begin 2020 en nog steeds nummer 1 in Google te staan op de vraag: Wat is Agile en Wat is Scrum, 2 van de belangrijkste phrases in het keyword onderzoek voor dit merk. Wow!