fbpx

Iceworld

project

Bobby the Seal

Iceworld

Join the ice experience!

Alle informatie onder één dak

Voor de marktleider in ijsbaanverhuur Ice-World hebben wij een nieuwe website mogen realiseren.
Ice-World is een autoriteit op het gebied van het leveren en ontwikkelen van ijs oplossingen. Ze leveren banen voor de topsport maar ook ijsbanen voor kerstmarkten.

Ons vertrekpunt was een wildgroei aan websites met verschillende stijlen en designs die in de loop der jaren waren gebouwd als campagne websites of losse websites om bijvoorbeeld producten los uit te lichten. Zo heeft Bobby the Seal™, één van de kenmerkende schaats hulpmiddelen die Ice-World in huis heeft ontwikkeld, een eigen plek op de website gekregen en hebben meerdere sales offices in de wereld nu een onderkomen in de corporate website.

Mockup Ice-World homepagina EN

Van strategie, naar design tot pixel precieze uitwerking

Het was zaak om alvorens de start van de bouw een goede inventarisatie te doen en moesten er keuzes gemaakt worden over hoe al deze content binnen het nieuwe, meertalige platform te etaleren zonder op SEO vlak autoriteit in te hoeven leveren.

Dit betekende schakelen met alle takken binnen Ice-World om de neuzen dezelfde kant op te krijgen. Na het bepalen van de strategie is er een vertaalslag gemaakt naar wireframes.
Hierin werden alle aspecten en wensen getackeld en kon Studio Keukentafel, één van de designers uit ons netwerk, aan de slag om een gewaagd maar toch strak en corporate design te creëren. Twize heeft dit design vervolgens pixelprecies na mogen bouwen en geïntegreerd in WordPress met toevoeging van onze eigen expertise en gebruiksvriendelijkheid in het CMS.

Taalspecifieke content & Op maat gemaakte Odoo koppeling

Naast het opbouwen van de generieke content moest er een mogelijkheid komen om landingspagina’s voor verschillende markten en landen in te kunnen inrichten. Van een lokaal ‘rondje-rond-de-kerk’ tot een ijsbaan in een shopping Mall in Dubai, met de eenvoudige pagebuilder kunnen er doelgericht landingspagina’s worden ingericht.

Om ervoor te zorgen dat de leads vanuit de nieuwe website nu direct in het CRM van Ice-World terecht komen is er een koppeling met Odoo op maat gemaakt. Hierdoor vindt segmentatie van de leads naar de juiste personen in de juiste landen correct plaats en worden lijnen kort gehouden.