fbpx

Uw wordpress website beveiliging verbeteren

Leestijd: 4 minuten

Onveilig wachtwoord, dus snel gehackt

Leestijd: 4 minuten

Bent u benieuwd of uw website wel veilig is of wordt uw website gehackt?

Ontvang onze tips per e-mail

Mijn website is gehackt, wat is er aan de hand?

Helaas een vraag die wij vaak krijgen bij Twize. Een nachtmerrie voor een ondernemer. Of het nu gaat om een webshop waar alle inkomsten vandaag komen, of een website waar bezoeker nu geen reservering kunnen doen.

Website worden tot op de dag van vandaag nog te vaak snel snel gebouwd, met minimale kosten, om maar zo snel mogelijk online te zijn. Vaak wordt er gekozen voor goedkope software / systemen en “kennen” mensen vaak wel iemand die het “even” in elkaar kan zetten.
Waar de onderneming vaak verder groeit en de website een steeds belangrijker deel wordt van de bedrijfscommunicatie, blijft de website achter. Updates worden niet goed gemonitord, oude werknemers hebben nog een login, logins zijn niet sterk genoeg, hosting is goedkoop en onbetrouwbaar.

En dan gebeurt het vaak. Of het nu maanden heeft gewerkt of jaren, opeens is de website gehackt en niet meer toegankelijk voor uw klanten. De ontwikkelaar van toen reageert niet meer op de mail, of weet niet wat er aan de hand is.

Hoe wij uw website veilig houden

Bij Twize is uw website onze dagelijkse zorg. Wij monitoren al onze websites dagelijks via geavanceerde monitoring tools die ons een sms of mail sturen als er wat aan de hand is. Daarnaast hebben wij fysiek op kantoor al onze website op een monitor staan, waar wij zien als zelfs de kleinste problemen aan de orde zijn.

Onderhoudscontract / SLA

Een website of webapplicatie zien wij niet als een eenmalige investering vanuit de klant, zoals vele bedrijven dat zien. Bij Twize werken wij na oplevering van een website met onderhoudscontracten. Deze SLA’s zorgen ervoor dat wij elke dag, elke minuut, meekijken met uw bedrijf. Zorgen wij dat de website online is, voorzien is van de meest up-to-date software, draait op de meest veilige servers en beperken wij onze gebruikers in het systemen, zodat ze precies kunnen doen wat nodig is, zonder dat ze onbedoeld dingen kunnen beschadigen.

Benieuwd wat een onderhoudscontract voor uw website kan betekenen?

Tips en best practices om uw (wordpress) website veilig te houden

In het onderhoudscontract van Twize houden wij met tientallen punten rekening om uw website elke dag veilig te houden. Al deze punten dragen bij om hackers buiten de deur te houden en kunt u doen waar u het beste in bent: Ondernemen, zonder elke ochtend te hoeven kijken naar uw eigen website of deze nog wel goed functioneert.

Enkele punten waar wij u bij helpen:

 • Open source software up-to-date houden.
  Wordpress is een voorbeeld van een open-source systeem. Alhoewel een prachtig systeem waar wij bij Twize ook vaak gebruik van maken, is het een systeem wat door zijn populariteit vatbaar is voor hackers. Doordat wij bij Twize constant bezig zijn met dit systeem weten wij al snel van deze zogenaamde “lekken” af en voorzien wij onze klanten zo snel mogelijk van patches / updates om narigheid te voorkomen.
 • Het reduceren van zogenaamde plugins en commerciële software.
  Vaak worden websites snel in elkaar geklikt met open-source software en plugins. Hierdoor wordt het onmogelijk de beveiliging te waarborgen, omdat al deze code van verschillende leveranciers komt en nooit te weten valt of al deze leveranciers de veiligheid garanderen door vaak updates uit te brengen. Bij Twize werken wij alleen met de allerbeste plugins, of onze eigen plugins, waar wij dagelijks de integriteit en veiligheid checken van deze software
 • Veilige hosting van uw website
  Zeker iets wat vaak wordt genegeerd is de kwaliteit van de hosting van de website. Door de ‘1 euro’ hostingoplossingen is het alleen maar duidelijker geworden dat kwaliteit hosting het verschil maakt. Bij Twize werken wij met de beste hosting oplossingen in de wereld. Standaard voorzien van Web Firewalls, Automatisch IP bans bij foutief inloggen, Blacklists van hackers, Bestandswijziging detectie en nog veel meer.
 • Tools voor het veilig gebruiken van de website
  Omdat we zelfs met de beste software en hardware ook nog rekening moeten houden met een menselijke kant in het gebruik, maken wij bij Twize het systeem zo op maat, dat de gebruiker van het systeem bijna niets fout kan doen. Door dagelijkse backups, sterke wachtwoord forcering en ook alle opties te verwijderen die niet relevant zijn voor het onderhouden van de website, maken wij uw website veilig en ook nog eens simpel in gebruik