Internationaal redesign voor ijsbaangigant Ice-World

14 november 2018
14 november 2018 twize-admin

Een nieuw online gezicht voor de ijsbanen gigant Ice-World

Ice-World International, de marktleider in de verhuur van ijsbanen in de wereld, vroeg ons eind 2017 of wij wilde meedenken met de herpositionering van Ice World online. 5 maanden zijn wij samen met Ice-World strategisch in de weer geweest om zo tot een verfrissend, doch vertrouwd design te komen voor de nieuwe website. Uiteindelijk na een ontwikkel periode van 3 maanden een meertalige internationale website mogen lanceren.

TL;DR

TL;DR

– Full service traject van Ice-World international (strategie, UX, vormgeving en ontwikkeling) van ice-world.com
– Meerdere onafhankelijke websites samenbrengen naar 1 internationaal platform.
– Vertrouwd internationaal karakter behouden, maar wel verfrissend nieuw design presenteren
– Het ontwikkelen van een internationale websites waar projecten / nieuws en content per land kunnen worden beheerd / getoond.

Bekijk de website

  • KLANT:

    Ice World International

  • DOOR:

    Twize, Studio Keukentafel

  • PROJECT:

    Bezoek website

IJsbanen over de hele wereld

Ice-World is de marktleider in de wereld voor het verhuren van ijsbanen. Of het nu gaat om het rondje om de kerk, wereldkampioenschap ijsbanen, funparken of volledige ijshockey stadions; Ice-World plaatst ze overal. In Nederland met 0 graden tot in Sidney in 30 graden. Naast de ijsbanen, die door de nieuwste duurzame technieken worden aangedreven verhuurt Ice World ook schaatsen en accessoires.

Sinds 1992 genieten miljoenen mensen op een van de 600 jaarlijkse ijsbanen. Met een hoofdkantoor, magazijn en productie in Nederland, verkoopkantoren in Duitsland en China en een internationaal netwerk van dealers en partners, levert Ice-World mobiele ijsbanen in alle vormen en maten voor vrijwel elke locatie ter wereld.

Features

Meertaligheid

Nederlandse, Spaanse, Engelse en Duitse content.

Verfrissend design

Maar niet ten kosten van de bestaande bekendheid van het merk

5 in 1

5 websites vervangen door 1 portal

Page builder

Alle pagina’s kunnen dynamisch worden opgebouwd

Automatische styling

Kleuren worden per ijsbaan categorie automatisch verwerkt in de blokken en titels

CRM koppeling

Automatische leads verwerking

Uitdaging

De visuele identiteit vernieuwen, maar toch de betrouwbaarheid en de herkenbaarheid behouden en vervolgens met dit nieuwe design een portal realiseren die 5 websites moet vervangen.

1 + 1 = 5

Tot oktober 2018 werkte Ice-World met aparte sites voor elk sales kantoor en daarnaast ook nog enkele sites, zoals de internationale website en kleine actie / campagne sites.
Deze websites moesten allemaal apart worden onderhouden wat resulteerde in websites die hierdoor niet actueel waren. De websites voor de sales kantoren (Nederland / Duitsland / China / Internationaal / Spanje) waren allemaal aparte one-pagers, waar er simpelweg te weinig plek was voor alle content om zo Ice-World goed te representeren.

Na een strategische sessie met Twize kwamen we tot de conclusie dat het voor de toekomst een beter idee was de sites allemaal samen te voegen tot 1 portaal waar elke taal / land een eigen ruimte kreeg voor specifieke landelijke content. Zo konden er projecten uit Nederland alleen uitgelicht worden op de Nederlandse site en sommige internationale projecten op alle sites door enkele gebruiksvriendelijke opties in het CMS, ontwikkeld door Twize.
Doordat alles nu vanuit 1 CMS beheerd wordt is het voor de content editors veel duidelijker waar er nog berichten / content / projecten vertalingen missen om zo alle kantoren / landen up-to-date content te bieden.

Om alles ook voor de vindbaarheid en SEO waarde te waarborgen werden alle oude websites geïndexeerd en werden belangrijke pagina’s allemaal zorgvuldig per stuk doorverwezen naar de  relevante content op de nieuwe website. Resultaat is een nog sterker domein (ice-world.com) met actuele content voor bezoekers over de gehele wereld!

Dit project op onze instagram

Design van toen voor nu

Het vertrouwde internationale karakter van Ice-World moest gewaarborgd blijven, maar moest tegelijkertijd een “nu” jasje krijgen. Dat was onze opdracht voor het visuele karakter van de nieuwe Ice-World website. Met de randvoorwaarde dat het logo zo bleef als het was en de kleur oranje ook niet zou wijzigen zijn wij aan de slag gegaan.

We hebben Studio Keukentafel gevraagd om ons te helpen met deze challenge, en met succes. Door het hevig gebruiken van de steunkleuren oranje en blauw konden we een fris design realiseren en om het een “nu” karakter te geven zijn we aan het werk gegaan met vlakken die wat wild stonden gepositioneerd. Breng dit samen met een mooi leesbaar font in de headings en de leesbare teksten en het resultaat was voor Ice-World een match!

Twize heeft ons geholpen met het ontwikkelen en bouwen van onze corporate website. De samenwerking hebben wij als zeer prettig en servicegericht ervaren. We blijven dan ook graag samenwerkingen om onze website verder uit te bouwen en te optimaliseren

Anne Gierveld

Ice-World International

De samenwerking met Ice-World International was een hele leuke lange rit en met een resultaat waar wij zeker trots op zijn. In 2019 gaan wij verder met deze leuke klant werken aan nieuwe en mooie interactieve componenten voor de website.
Bekijk de vernieuwde website op: www.ice-world.com

Socialize