Koos Service Design vernieuwd

1 oktober 2018
1 oktober 2018 Joep Rongen

Vernieuwing Koos Service Design website

Koos Service Design, hét service design bureau in Amsterdam, was na jaren stoeien met hun website toe aan een vernieuwing van hun online presence. Het gehele proces begon met een in-house gedreven optimalisatie van de visuele identiteit en daarop volgend het bouwen van de nieuwe website. Koos is al jaren bekend met onze diensten en vroeg dus ook voor deze challenge wederom de hulp bij Twize voor het ontwikkelen hiervan.

Een service design bureau die hun eigen service gaat ontwerpen, als dat maar goed gaat!

TL;DR

TL;DR

– Technische realisatie van koosservicedesign.com
– Uitdagend design van een kritisch service design bureau
– Alle blokken te beheren vanuit het CMS en makkelijk pagina’s aan kunnen maken die uniek zijn.
– Leuke uitdaging om mee te denken met een service design bureau die hun eigen website bedenkt, alles komt aan bod!

Bekijk de website

  • KLANT:

    Koos Service Design

  • DOOR:

    Twize, Koos Service Design

  • PROJECT:

    Bezoek website

Service Design?

Koos houdt zich bezig met ontwikkelen en vernieuwen van services en producten voor hun klanten door middel van service design. Wat dat allemaal inhoudt kun je het beste op hun nieuwe website lezen.  Ze noemen zichzelf “Playhouse of design” en dat is niet voor niets. Samen met de gehele nieuwe visuele identiteit en de nieuwe website, kozen zij in hetzelfde jaar ook voor een verhuizing van hun kantoor, wat met recht een Playhouse genoemd mag worden. Twize gaat nu nog vaker langs in de hoofdstad!

Koos is een club met jonge, innovatieve en slimme werknemers en levert voor grote klanten in Nederland en Portugal een product genaamd “Service Design”. Na een jaar lang intensieve samenwerking met Koos weten wij nu ook wat dit betekent, maar wij gaan de challenge niet aan dit op ons blog uit te leggen, want wij denken dat hun website daar nu volledig in voorziet.

Features

Meertaligheid

Voor de Engelstalige en Portugese Koosjes

Academy pagina

met bijbehorende evenementen

Tools

die gekoppeld worden aan Services

Page builder

Alle pagina’s kunnen dynamisch worden opgebouwd

Instagram feed

Actuele content zonder extra moeite

Werknemers pagina

Interactieve en gewaagde layout

Technische uitdaging

Het bouwen van een complex en gevarieerd design en dit vertalen naar een volledig zelf-te-onderhouden CMS

Twize up the Koos!

Omdat Koos gebruikt maakt van visuele tools, gebruikersonderzoeken en prototyping was het bedenken van een website uiteraard een peuleschil voor hen, maar als dat over je eigen diensten gaat loop je al snel tegen mooie uitdagingen aan. Iets met een loodgieter en zijn eigen kranen thuis?
Dat liet Koos niet gebeuren. Er werd een werkgroep: “Nieuwe website” opgericht, met werknemers uit alle lagen en disciplines en na maandenlang post-its plakken en overleg werden wij uitgenodigd mee te denken in technische innovatie elementen die de website zou doen laten opvallen.

Vanuit ons technische hart, maar ook ons creatief brein, kwamen we al snel op micro interacties, videos, easter-eggs en vooral een keiharde structuur dat deze website zou doen laten uitspringen. Het ontwerp, of het nu versie 1 of uiteindelijk versie 43 was, zorgde voor de rest; een geweldige mix tussen kleuren, begrijpelijke context, aantrekkelijke headers, lekker-weg-te-lezen blogs.

Dit project op onze instagram

Service level 100%

“We willen alles zelf kunnen aanpassen”. Geen probleem is wat we altijd roepen in ons eerste gesprek met de klant. Alleen dit keer waren we niet in control of design en moesten we onze belofte waarmaken op een complex en uitdagend ontwerp.

Twize ontwikkelde voor Koos een custom wordpress thema, waarin al deze custom en crazy styled blokken overal te plaatsen zijn en ook nog eens aanpasbaar zijn! Koos creëert nu met deze bouw blokken een visuele ontploffing in enkele minuten. Door de technische kennis van alle medewerkers van Koos werd het voor Twize mogelijk om de blokken veel opties te geven, waardoor elke pagina / case en blog nu een uniek karakter te geven is.

Alles was op een gegeven moment mogelijk, we konden het zo gek niet bedenken of het was mogelijk. Hele fijne samenwerking.

Werkgroep website

Koos Service Design

De samenwerking met Koos was top en we zijn trots op het resultaat.
Bekijk de vernieuwde website op: www.koosservicedesign.com

Socialize